HACCP-gecertificeerde vloeren

Gepubliceerd op 28-04-2016

Select Benelux levert HACCP-gecertificeerde vloeren voor de voedingsindustrie

HACCP Hygiëne-instructies voor de omgang met chemicaliën in de voedingsindustrie

In de voedingsindustrie en opslagfaciliteiten, mogen "chemische stoffen die niet aan voedsel voorschriften voldoen" niet worden gebruikt of worden opgeslagen in dezelfde ruimte als geopend of verpakt voedsel. Dit geldt ook voor epoxy, methacrylaat enpolyurethaan harsen voor vloercoatings en ook voor, bijvoorbeeld lakken, verven, lijmen, wasmiddelen (behalve als deze goedgekeurd is voor het gebruik in de voedingsindustrie door de wet), en cement / beton of muur gips. Als het nodig is om te werken met deze stoffen, moet, op grond van deze hygiënevoorschriften, het voedsel elders worden opgeslagen of op passende wijze beschermd. Of een stof ruikt is niet een belangrijke factor in het besluitvormingsproces.

Medio augustus 2013 verkreeg Siliksal de internationaal erkende HACCP certificering van de organisatie HACCP International. Het bewezen HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) concept is een essentieel programma met betrekking tot voedselveiligheid voor voedselfabrikanten en verwerkers in het bijzonder, om aan te voldoen. Maar het is alleen maar normaal en logisch dat leveranciers voor de voedingsindustrie en Outfitters zoals Silikal aan de HACCP-certificering voldoen.

Silikal passeerde de strenge test ter plaatse en de daaropvolgende deskundige evaluatie (met inbegrip van, bijvoorbeeld, de beoordeling van de oude vloeren en hun hygiëne en anti-slip eigenschappen, hun oppervlakte textuur en hoe ze werken met installateurs, onder andere). Daarna kregen ze het goede nieuws van de certificatie-instelling, ze waren blij om Silikal standaardcoatingsystemen aan te bevelen van A tot D op basis van hun HACCP-kwaliteit.

 

Download brochure

14990740158710b5cfce70e48a9875d86ef3046d1a.jpg