Silikal-coating voor melkstallen

Snel gereinigd, hoge belastbaarheid: Silikal-coating voor melkstallen Snel aan te brengen, gemakkelijk te reinigen, hoge belastbaarheid Silikal-coatings op basis van reactiehars vormen de duurzame, betrouwbare basis voor melkstallen. Deze zijn bestendig tegen melkzuren en bieden mens en dier een antislipondergrond.

Schone ondergrond voor melkstallenmelkstallen, melkcarrousel en melkrobot.

De 36 melkplaatsen van de uiterst moderne melkcarrousel van de melkstal J. Moonen in Hilvaren- beek/Nederland (in totaal ca. 72 m2) werden 6 mm dik en met ingestrooide kleurkwartsen in grasgroen gecoat. De beloopbare vlakken rondom, de melktank, het kantoor, de computerruimte, evenals de aangrenzende wand-
oppervlakken (ca. 500 m2) kregen een 3 mm dikke lichtgrijze Silikal- coating.

Ook de vloer van de nieuwe melkstal J. Vermeer in Best beschikt over een onderhoudsvriendelijke basis van Silikal-reactieharsen. Het 8 m2 grote oppervlak van de melkrobot werd ook zeer dik (6 mm) en in het groen gecoat. Een beloopbare oppervlakte van 130 m2, de melk- tank, het kantoor, de computer- ruimte en de gang werden boven- dien vormgegeven in beige met ingestrooide Silikal-kleurkwartsen. Antislip en resistent tegen veel zuren en chemische reinigingsmid- delen als deze is, zorgt de nieuwe vloerbekleding dagelijks voor vei- ligheid. Gecoate wandoppervlakken van ca. 450 m2 dragen bovendien bij aan een grote mate van hygiëne in het melkverwerkende bedrijf. En met een gladde bekleding kreeg het bijna 50 m2 grote gebied van de voedervlakken voor de koeienstallen een gemakkelijk te reinigen basis.

Bij beide projecten waren de nieuwe vloeroppervlakken in de kortst mogelijke tijd een feit: De aangebrachte coating heeft slechts één uur nodig om volledig te zijn uitgehard en is daarna ook volledig belastbaar.